Grey's anatomy bloopers

 
Hahahaha tid 2.19 och 2.26.. funny.Dag 1 - typer av killar jag faller för

Hm... jag gillar en kille som har humor. Det är viktigt att ha det, och någon som är ärlig och omtänksam. Gillar såklart också stort lockigt hår som Harry, och ett fint leende! :)
 One Directions nya singel = helt kär

 Rosa grenar
Blogglista - 11 dagar

Tänkte köra denna blogglistan nu när jag är borta i Sydafrika, så blir det lite bättre uppdatering! Blogglistor är väl inte alltid det roligaste att läsa men nu får det bli såhär, kommer andra inlägg också :). Första dagen kommer upp imorgon.
 
Dag 1. Typer av killar jag faller för.
Dag 2. Någonting jag oroar mig för.
Dag 3. Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 4. Min favorithögtid.
Dag 5. Något du saknar
Dag 6. Tre länder du vill besöka
Dag 7. Din plånbok
Dag 8. Din favoritstad
Dag 9. En rolig youtubevideo
Dag 10. Ett recept på en kaka du älskar
Dag 11. Dina spotifylistor
 Äntligen framme

Kom fram för en liten stund sen. I helhet har vi rest i 40 timmar, alltså sen i söndags eftermiddag. Tre flyg på tre dagar... Haha men nu är vi framme i alla fall och det är riktigt skönt! Måste faktiskt sticka iväg nu men här får ni en bild på våran utsikt från hotellrummet så länge!
 
Table MountainHela intervjun♥
Tre broar
Jävla otur

Sitter nu i England, här där vi skulle mellanlanda. När vi kom fram i England fick vi reda på att vårat flyg till Sydafrika är föresnat 12 timmar. Kul! Så nu sitter vi på ett hotell vid flygplatsen och ska sova här inatt. Flyger imorgon bitti till Johannesburg vilket kommer ta hela dagen, är ju ett 14 timmars flyg. Och sen sover vi i Johannesburg och flyger till Cape Town tidigt på tisdag morgon. Jävla skit säger jag bara! Såg ni mitt förra inlägg eller?.... Allt gick inte som vi hade hoppats..På planet

 
Detta är ett tidsinställt, så om allt har gått rätt (vilket vi hoppas) så har vi mellanlandat i England, och sitter nu på planet till Johannesburg där vi landar i Sydafrika! Sen flyger vi därifrån till Cape Town vilket tar ca två timmar.Dagen är här

Nu är dagen här, dagen jag får äntligen åka på min drömresa! Kan inte förstå att jag kommer vara i Sydafrika imorgon... helt oförståeligt.
Men hur blir det med bloggningen nu då? Jo, jag har fixat så det kommer upp två inlägg per dag, tidsinställda. Så uppdateringen kommer ändå vara "igång", bloggen kommer inte att stå still. Jag tycker det är lite tråkigt om den står still, vill ju att ni ska vara kvar & läsa! Så under två veckors tid kommer det bl.a. lite blogglistor, bilder från Lights in Alingsås som jag inte har visat, allmänna fotografier och lite grejer ni har önskat att jag ska skriva om osv. Så bloggen kommer som sagt att vara uppdaterad!
 
Sen är det ju så att jag antagligen kommer ha lite internet där nere någon gång ibland, och då ska jag självklart försöka blogga så att jag kan berätta lite hur jag har det osv! Pappa föreslog att jag skulle videoblogga för er när jag är där nere haha, får se hur det blir med det ;). Kan säkert även visa bilder, eftersom jag har med mig min dator. Om jag då har tid och lägga upp dom och redigera och allt det där. Det får vi se, annars sparar jag det tills när jag kommer hem.
 
Men jag tror säkert att jag kommer kunna blogga där nere i alla fall. Annars hörs vi när jag kommer hem, och ha det så bra här hemma i Sverige (om inte ni också åker iväg någonstans)!
 Första snön

 
Första snön kom idag (i Alingsås), vilket kändes lite för tidigt kanske? Det är bara oktober, minst en månad till tills det får komma snö tycker jag. Lite mer höst får det vara. Dock kommer ju jag få uppleva lite sommar nu i två veckor, och när jag kommer hem gissar jag att det i princip kommer vara vinter...
Idag på stan gick jag i skinnjacka & converse, och kände bara hur kallt det var... tårna frös till is. Borde nog byta till vinterjacka & höst/vinter skor nu istället... åh jag vill inte :(55-200 mm

Nikon D3100 - Nikkor 55-200mm VR F/5.6 1/12527 oktober 2012

 
Imorgon åker vi till South Africaaa, vilket jag egentligen börjar fatta nu haha. Har inte riktigt förstått själv att jag faktiskt ska dit!
Idag gör jag lite läxor som jag behöver ha gjort eftersom jag tar en vecka ledigt från skolan. Så det är skönt att få allt det gjort innan man åker! Ska även packa klart det sista, och ha en mysig lördag innan vi åker imorgon. Vi åker på eftermiddagn, så jag kommer hinna blogga innan jag går :). Ska berätta då hur det kommer bli med bloggningen också, så att ni har koll!
Hoppas ni har en bra lördag!♥Happiness

Nikon D3100 - Nikkor 55-200mm VR Fotograf: LinnéaLinnéa #1

Nikon D3100 - Nikkor 18-55mm VR ISO 100 1/25Handgjord reflexskärm

Här kommer ett smart tips till er som inte har en reflexskärm, om ni behöver en! Antingen kan ni självklart köpa en på t.ex. kamda.se, eller så sparar ni era pengar och gör en egen!
Igår på photoshooten gjorde jag & Linnéa så att vi tog lite foliepapper och satte på en hård, plast grej. Bara ni har något hårt, t.ex. kartong, är det bara att sätta på lite folie, så har ni en reflexskärm! Funkar lika bra som en riktig. Men glöm inte att ha den glansiga sidan uppåt, då blir det lättare för folien att reflektera ljuset :).
 Från igår

 
Detta köpte jag igår på Late night shopping. Nämligen en svart scarf, några hårband & en liten "cupcake" accessoar till mobilen. Egentligen hade jag inte tänkt köpa cupcaken men det var tre för två så jag bara valde något ;).Varmt/kallt
Happy

Äntligen är Alingsås hel, när H&M har kommit! Haha...
 Photoshoot


Idag i skolan slutade jag redan klockan tolv, då vi hade två inställda lektioner. Så jag & Linnéa åkte hem till Linnéa med våra kameror och hade en liten photoshoot! Vi var ute i flera timmar, tiden går verkligen fort när man fotar! Hade i alla fall väldigt roligt, och det kommer självklart bilder då vi tog många fina porträtt på varandra!
Vid sextiden åkte vi in till stan och mötte två kompisar och gick på late night shopping i Alingsås. Alla affärer hade öppet till nio så det var mysigt! Köpte några grejer som jag visar imorgon :).
 
Hoppas ni haft en bra torsdag! Imorgon är det fredag...♥Planer för Sydafrika

Det var en som undrade om vad jag ska göra i Sydafrika, vad jag har för planer osv. Jag går inte in helt detaljerat, bättre att jag berättar när jag kommer hem vad jag har gjort.
 
Men vi börjar med att åka till London på söndag, för och mellanlanda där. Åker sen till Johannesburg under natten och kommer fram vid 11.00 på måndag. Åker sen ett två timmars flyg till Cape Town. Så det blir en lång 24 timmars resa...
 
Våra planer när vi är där är att dels göra alla semester grejer. Åka till Table Mountain, The Cape of Good Hope & göra safari (vilket jag verkligen längtar till!!!) och allt det "turistiga". Men sen är det så att pappa jobbar lite där nere så jag ska få vara med och filma intervjuer & fota osv. Sen ska jag göra ett litet projekt/bildspel av det på min dator som jag ska lämna in i skolan, så det blir dels en lite "studieresa". Vi kommer åka runt lite och inte bara vara i Cape Town, utan även Port Elizabeth ska vi till, där vi ska göra safarin.
 
Detta är lite kortfattat vad vi ska göra, då jag kan såklart förklara lättare & mer detaljerat när jag har kommit hem från min resa! Men nu vet ni i alla fall lite mer vad vi har för planer och vad jag kommer ha för mig! :) Bara & kommentera om det är något mer ni undrar!
 Få slingrad text

 
1. Öppna ett nytt tomt dokument i Photoshop och klicka på pennan i spalten och välj "frihandsritstift".
 
 
2. Måla med pennan hur du vill att slingan ska se ut. Sedan klickar på du på "text" i spalten väljer "vågrät" text.
 
 
3. Sedan klickar på du på slingan där du vill att texten ska skrivas. Sen är det bara att börja skriva så följer texten efter slingran!
 
Hoppas detta var ett bra tips! Tycker själv att den är väldigt bra & kunna. Den är rätt enkel ändå, men väldigt bra & använda :).Dålig update

Oj va dåligt jag har bloggat idag... Förlåt för det, men jag kan faktiskt gottgöra er med mååånga nya bilder som har tagits idag, berättar mer om det sen. Ni får till och med en liten video från något jag har gjort idag, om ni kommenterar mycket ;).

Ska gå late night shopping sen med några kompisar och sen bloggar jag efter det! Kommer ett tidsinställt emellan också, nämligen ett photoshop-tips så håll utkik efter det :).

Ni får denna snygga bilden så länge!
Min uppväxt i England

Jag har fått en väldigt många frågor och kommentarer på sistone om England och hur det var att växa upp där och hur miljön är osv. Så jag tänkte att det skulle bli lättare att ta allt i ett inlägg så får ni allt på en gång! :)
 
Det började som så att mina föräldrar (som är svenska) flyttade till England 1988 och bodde där i 18 år. Under den tiden föddes jag och mina två äldre syskon. Vi bodde där tills 2006 då vi flyttade tillbaka till Sverige. Så jag är född & uppvuxen i England, men jag är egentligen svensk. Bara att jag har "engelsk kultur" eller vad man ska säga.
 
Att svara på frågan "hur var det att växa upp i England?" tycker jag är jättesvår. För jag har inget och jämföra med. Jag vet ju inte hur det är att växa upp i Sverige. Jag vet bara hur det är att bo i Sverige. Lite skillnad. Så jag kan inte mer än säga, att det var helt normalt att växa upp i England! Haha. Men som jag har nämnt innan är skolorna väldigt mycket annorlunda. Skolorna i England är mycket strängare jämfört med Sverige. Så jag uppskattar verkligen skolan här, om man jämför med England! Och på så sätt gillar jag att har jag vuxit upp i ett annat land så att jag har chansen att kunna jämföra så och att veta hur egentligen bra men har det i svenska skolor.
 
En till fråga jag fått är "Hur var det där? Själva miljön och så?". Det är la två frågor egentligen. Och det är samma där med första frågan, "hur var det där?". Alltså... Skillnaderna är väl: skolorna, att man aldrig cyklar i England, vädret, mer blandning av kulturer i England osv. Och sen det med "hur miljön är". Det beror på hur du menar, om du menar befolkningen eller naturen. Om man tänker befolkningen så är det, som jag nämnde mer blandning av kulturer men det är även mer tätbefolkat. Naturen... alltså det är ju inte lika mycket skog som det är i Sverige haha ;). Men jag vet inte riktigt. Jag vet att det finns en del vildhästar i England, vilket det inte finns mycket av i Sverige.
 
Sen är det ju det när folk säger "Åh jag vill till London!" eller "Jag ska till London, har alltid velat åka dit!!" osv. Som att man ska på en jättecool resa liksom. För mig är inte det samma sak. London är London för mig. När vi bodde i England så bodde vi inte långt ifrån London, och var ju där ibland. Det är som t.ex. Göteborg eller Stockholm för mig. Inget "speciellt" så. När jag tänker att jag ska till London så tänker jag mig inte världens coolaste resa, utan då tänker jag att jag ska åka "hem". Det är inte riktigt samma sak. Därför när folk frågar "hur var det att växa upp i London", så tänker jag liksom... "inget speciellt direkt" haha. För det är liksom där jag har vuxit upp och då tänker man inte att det är en av världens kändaste/största städer.
 
Vi flyttade alltså 2006 till Alingsås i Sverige. När vi skulle flytta var jag helt förkrossad haha. Ville inte flytta från vårt hem och alla mina kompisar osv. Tänk er att ni skulle flytta från det ni har. Era kompisar, erat hem, hela erat liv som liksom bara försvinner och börjar om på nytt i ett annat land. Så var det för mig & mina syskon och det var inte så lätt.
Första veckorna i Sverige var tufft, kunde inte mycket svenska och jag ville bara hem igen. Men jag kom in i det och jag blev imponerad av skolan. Man hade inte uniform, man kallade läraren för deras första namn, folk kunde i princip svära åt lärarna osv. Det var helt ":O" för mig & mina syskon. Men som sagt, det är coolt att fått uppleva två olika länder på det sättet, speciellt när man är så ung som jag är.
Men nu har det gått snart sju år i januari och jag trivs ju i Sverige! Vi pratar svenska hemma, men ändå sitter ju engelskan i huvvet hela tiden, så den har jag ;). Visst kan det någon gång bli problem med små grejer i svenskan som har med engelskan att göra, men det är inget stort. Jag har i stort sett inga problem med svenskan annars.
 
Hoppas detta fick svar på era frågor! Om det är något annat är det bara att kommentera. Dock tror jag att jag fått med allt, haha med tanke på hur mycket jag skrivit... Haha annars är det bara att kommentera som sagt! :)Sunset

Nikon D3100 - Nikkor 18-55mm VR
 
Kollade ut genom fönstret förut och såg att det var jättefin solnedgång! En av grejerna jag älskar med hösten, att det är så fina solnedgångar... fotade dessa ovan med snabb slutartid så att det blev en mörk bild med mycket kontrast. Sen ljusna jag till dem i Photoshop och la till lite mer kontrast :).Shettis #2

 I skolan

Sitter i skolan just nu, har lång håltimme. Tur att man har dator så man kan fördriva tiden... börjar om drygt en timme med tyska, sen håltimme igen och sen historia. Om man inte hade så långa håltimmar, kunde man ju slutat två timmar tidigare...
 
Idag efter skolan ska jag packa till Sydafrika, wooo vad jag längtar! Om fyra dagar drar jag! Kan inte rikigt förstå det själv att jag faktiskt ska dit...
 Godnatt...
Shettis #1
Film från skolan

 
 
Här är en liten film som vi har gjort i skolan. Vi har precis börjat med film nu, och detta var våran första uppgift, där vi skulle presentera oss själva med någon sorts story. Haha lite pinsamt men lägger upp den här ändå! Nästa uppgift vi ska göra är musikvideo, kommer bli skitkul!! Vi har inte riktigt kommit igång än dock för vi håller på med det svåraste, nämligen: välja låt...Få drömmande/ljusa bilder

 
1. Öppna din bild i Photoshop och gå under den svartvita runda symbolen längst ner till höger, och välj "nivåer".
 
 
2. Då kommer det upp ett litet diagram som visar hur ljuset ligger till. Sen drar du spakarna till hur ljust du vill att den ska bli och tvärtom. Detta verktyg är inget måste men det beror på hur avancerat du vill redigera.
 
 
3. Sedan går du in under samma symbol, och väljer "kurvor".
 
 
4. Här kommer det upp ett nytt diagram och det är bara att dra i linjen för att få bilden så ljus som man vill ha den. Här gäller det att prova sig fram!
 
 
5. Sedan går du in under samma symbol och väljer "enfärgad".
 
 
6. Här fäljer du en mörkblå färg och trycker sedan på "ok".
 
 
7. Sedan klickar på du knappen där det står "normal" och väljer sedan "uteslutning" och ställer in till höger hur mycket "drömmande" färg du vill ha. Snyggast beror på hur ljuset är men runt 30-50 % brukar vara lagom.
 
 
8. Sedan går du in på den runda symbolen igen och väljer "intensitet/kontrast".
 
 
9. Därefter drar du på kontrasten tills du tycker den ser färdig ut! :)
Foto & redigeringstips

 
Tänkte ta & sätta ihop lite foto/redigerings tips som kan komma upp på bloggen i veckan, vad tycker ni om det? Och är det något speciellt ni vill lära er? Bara att kommentera! Annars har jag lite idéer själv!Höstkänslor

Nikon D3100 - Nikkor 18-55mm VRRiktigt bra låt

 Stickat med nitar

Nikon D3100 - Nikkor 18-55mm VRSvar från frågestunden #4

Det står att du var född i närheten av London och flyttade hit 10 år senare, hur var det och vad det mest som stod ut i Sverige till skillnad från England?
Ja precis, det stämmer. Jag tyckte det var spännande att få uppleva två olika länder (som jag nämnde i förra frågestund inlägget), så jag är tacksam att jag har fått göra det! Dessutom har jag ju den perfekta engleskan gratis vilket är riktigt gött ;).
Det som jag tycker är den största skillnaden är skolan. Det är mycket strängare i engelska skolor än vad det är i svenska. Man börjar skolan två år tidigare i England t.ex. Man lär sig skriva & läsa direkt. Man har uniform (vilket jag inte var ett stort fan av), man kallade lärarna för "Mr." och "Mrs" innan. Alltså "fru" och "herr" + deras efternamn då. Det var inte ofta man visste deras förnamn, för det stod aldrig någonstans och det var inte lätt att få reda på det heller haha.
En till stor skillnad är att man i princip aldrig cyklar som man gör väldigt ofta i Sverige ;). Det fanns inte ens cykelställ på skolgården utan det var buss, bil eller att gå till fots som gällde pga att det inte fanns cykelvägar och det var mycket trafik.
Oj vad jag skriver på haha, får försöka inte skriva världens uppsats....

Som jag går du också media estet och jag undrar då vad du har valt just nu som en promgramfördjupning? Foto, graf?
Eftersom detta är första året jag går, så har vi ingen fördjupning än. Utan vi läser en media kurs som heter Mediaproduktion 1 där det är en blanding av foto, ljud, text & film :). I tvåan kommer mer fördjupning.

Vad är det du är mest fascinerad av? Är det naturbilder, modellbilder eller macrobilder?
Om jag bara får välja mellan de tre, så väljer jag macrobilder. Tycker det är riktigt coolt om man t.ex kommer så nära så man ser varenda lilla detalj! :)

Vad för utrustning har du hemma? Vad för slags kamera kit m.m.?
Det har jag gjort ett inlägg om, men jag kommer även lägga upp en länk i min menyspalt så att ni hittar dit direkt :). Men jag kan köra lite "bas": Kamera Nikon D3100 Objektiv 18-55mm VR, 55-200mm Filter UV-filter 52mm, Starfilter 8x, Close up +10 Reflexskärm guld/silver 52 cm

Hur börjar dina idéer till en färdig bild? Är det bara en tanke som kommer upp eller blir inspirerad av?
Jag får mycket inspiration från bloggar, även weheartit (jättebra inspirations sida!). Men det kan även ploppa upp egna idéer, oftas menas jag är ute & fotar då fantasin flöder som mest ;).

Tillbaka till ditt liv, hur kom det sig att du flyttade till Sverige?
Som jag nämnt, är det på grund av att mina föräldrar är svenska :).

Vad är det just som får dig att bli glad och må bra? Flera alternativ?
Jagblir glad av att alla mina nära & kära mår bra och inte är sjuka! Jag blir glad av att skapa & fota, vara med goda vänner. När livet flyter på mår jag verkligen bra och det är en riktigt skön känsla! T.ex. när det går bra i skolan, just den känslan när allt bara är bra! :)
 


Vad har fått dig till att bli intresserad av foto? Hur länge har du fotat och tränat?
Min pappa är anledningen till att jag blev fotointresserad då jag fastnade vid hans systemkamera (höhö jag tog över den typ). Jag har fotat "seriöst" i knappt två år och "lärt mig själv" kan man säga. Även pappa har lärt mig lite basics. Jag har läst fotobloggar och experimenterat helt enkelt med min kamera och lärt mig jättemycket! Och jag har haft funderingar på att gå på fotokurs men det har inte blivit av riktigt. Jag läser ju lite foto i skolan också, men det är dock inte så "fördjupat" än.

Hur ser du på framtiden idag? Någon karriär?
Nja, just nu vet jag verkligen inte hur min framtid ser ut. Efter gymnasiet vill man kanske jobba, ta sitt körkort om man inte har gjort det än. Resa runt i världen och leva livet lite ;). Kärriär... ingen aning faktiskt. Något inom foto skulle vara spännande såklart men vad, vet jag inte :).

Hur hittade du min blogg? :))
Jag kollade runt på lite fotobloggar, läste kommentarer och hittade till slut till dig då du hade kommenterat en blogg :).

Fotografi är ett stort område med olika kategorier som med kamerans funktioner, bländare, slutartid och ISO samt alla knep som används vid fotografering. Hur väl är du bekant med ämnet?
I början när jag började fota seriöst så kunde jag ju inget om bländare & det. Men pappa lärde mig då han ville att jag skulle låta bli autoknappen ;). Men det var väldigt längesen, så jag är bekant med alla funktioner ja och vet vad de används till :). Jag använder mig mest utav bländare då jag gillar och kunna ställa in mitt egna skärpedjup!

Vad har du för favorit citat och varför har du just det som favorit?
Jagkänner inte till så många citat. Eller liksom, jag har inget direkt som sitter i huvudet direkt förutom ett som jag har hört från Harry Styles (haha såklart). -A dream isn't a dream until you decide to make it real. Eftersom det är den ända jag har kommit ihåg utav alla citat man har hört så måste väl det vara en favorit :). Och varför... jo för att det stämmer det han säger, att om man vill något i livet så ska man göra något åt det och faktiskt försöka uppnå sitt mål eller uppleva sin dröm! :)

Att kunna fotografera är en sak, men vad är det för program du använder för att redigera?
Jaganvänder mig utav det klassiska, photoshop ;).

Musiken är något som nästan alla gillar, vad får dig att bli kreativ och göra speciella saker?
Hm... förstår inte riktigt vad du menar. Menar du om det finns någon musik som gör mig kreativ?
 

Livet är ingen lek, hur kommer det sig att en sådan benämning är relevant för dig eller ej?
Om man går igenom jobbiga saker så märker man att livet är ingen lek. Men det klart, man ska ju inte ta livet på fullständigt allvar utan man ska ju leva lite också!
Haha eller var det så du menade?

Allting kan bli jobbigt, när känner du att du blir så frustrerad på din kamera och din fotoidé?
Har inte blivit så värst frustrerad på min kamera någon gång ^^ .

Att hålla sig sund är viktigt, men vad har du för favoritgodis?
Chokladskum är väldigt gott, och twix :).

En liten kort beskrivning om din hemma miljö hade varit trevligt, eller?
Min mamma bor i ett radhus och min pappa i en lägenhet. Båda i samma stad, trivs! Hehe vad ska man mer berätta?

På tal om hemmamiljö, brukar du fota många bilder runt omkring dig hemma?
Ibland, om jag känner att jag hittar något jag vill ta kort på :).

At börja på ett gymnasium är alltid roligt och nervöst, vad hade lärarna i tankarna om att lära känna varandra?
Vi hade faktiskt inte så mycket "lära känna varandra" lekar som jag hade förväntat mig. Iställer fick vi bara berätta lite om oss själva var & en för klassen :).

Är det en stor press i skolan med mycket läxor eller är det lite chill?
Än så länge har det varit helt okej. Dock hade vi fyra prov på en vecka för ett par veckor sen vilket var lite stressigt, annars har det varit ganska lugnt med läxor.
 

Skolan är viktig, även när det gäller media. Vad för media ämnen har du?
Som jag nämnde har jag mediaproduktion som handlar om foto, film osv. Men vi har även ett ämne som heter estetisk kommunikation som vi har med musikerna & dansarna där det är en blandning av teater, musik, dans & media.

Har du stött på några gånger att du har fått ge dina kunskaper inom foto till andra?
Ja det har väl hänt att man har berättat om sina kunskaper någon gång, om någon har frågat :).

Att finna ord är både svårt och lätt, hur går det att citera dina bilder?
Jag brukar ej citera mina bilder :).

Jag måste ursäkta att frågorna inte riktigt har en röd tråd, men tränar du?
Ja jag tränar på gym några gånger i veckan :).

Hösten är här på riktigt och kommer stanna ett tag, vad tycker du är bäst att fota under denna period?
Såklart är löven jättehärliga att fota, alla fina färger! Det finns så mycket att ta kort på vilket gör det så kul när hösten kommer!

Hur är det under vintertid, något vackert att fota?
Ja självklart! Träden, snön, istappar, hela naturen :).

Hur fördedrar du att förmedla dina bilder? Med färg, kontrast eller uttryck?
Förstår inte riktigt vad du menar, men jag gillar mycket färg & kontrast. Om det är det du menar ^^.

Numera är det riktigt kallt, vad är ditt bästa tips om man är ensam hemma en kall oktober kväll?
Sätta på en film, mysa framför tvn och käka choklad med te :). Hehe

Måndagar är de värsta dagarna, hur peppar du dig själv till att vakna på morgonen?
Oftast tänka att det kommer bli en bra dag och en bra vecka! Som tur är har vi media på måndagsmorgonar vilket gör mig lite peppad på att gå till skolan haha, tur för mig ;).
 

När känner du att livet ler mot dig?
När vädret är fint, kameran i handen & fota. Titta på friends! Haha

Allting tar slut någon gång, kanske då man måste lägga sig. Vilken form har din säng? (Om du vill veta min måste jag säga att den är rund, riktigt cirkulär)
Haha den är rektangulär som de flesta.

Tack så mycket för alla frågor ni har ställt! Den som ställde flest frågor var DENNA tjejen, så ta & besök hennes blogg! Tack igen för alla frågor och vi får la ta någon mer frågestund någon annan gång lite längre fram! :)Svampis

iPhone 4sRambo
Kamerautrustning

 
Kamera
Nikon D3100 + batterigrepp
 
Objektiv
18-55mm VR (Standard)
55-200mm VR
70-300mm
 
Reflexskärm
Guld/silver 56cm

Filter
UV filter 52mm
Close up +10
Starfilter 8x

Kameraväska
Golla Generation Mobile - Köpt från Elgiganten

Stativ
Manfrotto (ej mitt, lånar det)

Blixt
Speedlight SB-50DX

Övrigt
IR-Fjärr & Trådutlösare JJC
EN-EL14 batteri
Blåsbälg, borste & putsduk
Kompaktkamera (Exilim Casio)
Digital fotografi - böcker

Kommande
Extra batteri (EN-EL14)
Teleelins Fisheye 52mm 2.0x
Vitbalansfilter 52mm
Regnskydd
Nytt stativ, då jag lånar det jag använder just nu.
Lördag

Precis gått en runda på stan med mamma & min syster, köpte en jättefin stickad tröja! Haha får inte nog av stickat. Nemen den var jättefin, den hade några nitar på också (vilket jag tycker är jättesnyggt), kommer bild på den! :) Väldigt rainy day idag, typisk höstväder. Oh well, snart blir det gymmet!
 Dålig uppdatering

Oj, förlåt för så dålig uppdatering idag! Har faktiskt suttit väldigt mycket vid bloggen idag men ändå inte bloggat.... eller jo blev lite bloggning i förmiddags men. Har börjat fixa några tidsinställda till för när jag är borta och det är mest det jag har suttit med idag.
Just nu sitter jag och kollar på x factor, heja J.E.M!
Svar från frågestunden #3

Favoriter:
djur? Hund
färg? Rosa
mat? Kyckling med ost (höhö)
artist? Mika
band? Queen, 1D & Maroon5
film? Titanic
tv-serie? Friends
färg på nagellack? Rosa
klädesplagg? Stickat
årstid? Sommar & höst
månad? November
veckodag? Fredag
bok? Twilight böckerna bl.a.
 

Vilka av dem?
cola/fanta?
film/serie?
sommar/vinter
vår/höst
ledig/skola - beror på ;).
festa/lugn hemma kväll

Gillar du justin bieber?
Alltså, jag har inget emot honom men jag lyssnar inte på hans musik och jag gillar inte hans låtar.

Gillar du one direction?
Hhaha skojar du eller? Jaaaa
 

I så fall, vilken är din favvis låt med dem och vem ser bäst ut av dem?
Jag gillar WMYB, I wish & LWWY. Favoriten är Harry♥

Spelar du någon sport?
Nope.

Gillar du handboll?
Njä inte direkt.

Vad fotar du med?
Min Nikon D3100
 
Erkänn att Louis är snygg! (Haha vettefan vad det är för ngn fråga men haha).
Haha jaa det är han, men du vet att jag är in love med Harry ;).

Är du nöjd med Alströmmer?
Ja jättenöjd!

Lust att hänka och rida Clinton nån dag? :D
Of course :D.
 
Kenza eller Blondinbella?
Kenza

Gossip girl eller Sex and the City?
Sex and the City

Födelsedag eller julafton?
Julafton
 

Blogg eller facebook?
Blogg

Sola eller bada?
Bada

Iphone eller Samsung?
iPhone

Jullov eller sommarlov?
Sommarlov
 
Varför tror du att folk som inte läser din blogg skulle vilja ställa en fråga in din frågestund?
Haha du vet att när man inte känner någon, då ställer man frågor för & lära känna personen? ;) Och så tror jag att många ställer frågor för att dom vill ha en länkning, det är lite det frågestunden går ut på. Och du märker ju hur många frågor jag har fått så det är ju folk som vill ställa frågor? Haha
 
Favoritfärg på nagellack?
Hm.. rosa kanske ;).

Gillar du fotboll?
Haha nej inte direkt!

Vad tycker du är viktigast att man har i en blogg?
Personlighet, och försöker stå ut och är unik liksom.

Vad tycker du inte om som folk skriver i sina bloggar?
Alltså sånna som skriver typ "hej , va i skolan idag hejdå" typ, tycker jag är jättetråkigt. Jag tycker man ska ha mycket bilder så det blir mer personligare, och inte bara skriva om sin vardag och "vad man gjorde idag". För det kan bli lite långtråkigt. Jag vet, jag skriver om min vardag men jag skriver också om foto och lägger upp bilder eftersom det är mitt intresse! Det jag menar är att när man skriver samma sak i varje inlägg kan göra att det lätt bli ovärda inlägg och en väldigt tråkig blogg...

Hur var det att bo i London?
Det var kul att få växa upp i ett annat land, och att få uppleva två olika kulturer. Och nu var det så att jag bodde precis utanför London, men vi var ju i London ofta ändå. Men jag tyckte det var roligt & spännande att få bo där helt enkelt!

Skulle du vilja bo där igen?
Ja i framtiden kan jag tänka mig det :).

Varför kom du till Sverige?
Det är så att mina föräldrar är svenska och de flyttade till England innan jag & mina syskon föddes (pga jobb) och sen bestämde vi oss för att flytta tillbaka till Sverigeeftersom vi har all vår släkt här. Så jag är egentligen svensk, jag har bara en englesk kultur och uppväxt kan man säga :).Canon/Nikon

Igår på medialektionen testade jag & använda en Canon. Det kändes heeeelt fel & bara konstigt haha. Vilket inte är så konstigt egentligen eftersom jag är en Nikonägare haha. Men det var en liten äcklig känsla och hålla i en sån ovan kamera. Nope, jag håller mig och kommer alltid hålla mig till Nikon!♥
Vad föredrar ni?
 Tiden rinner iväg

Har suttit nu under kvällen och skrivit på min Lights in Alingsås rapport. Tiden bara rann iväg ju! Jag satt och skrev vid 21.50 och nästa gång jag kollar på klockan står det 22.30. Haha jag bara skriver på, men det är bra för jag är klar nu så nu ska det bara "finslipas" lite ;). Sen kommer det roliga, då man ska sätta in allt i InDesign och göra det snyggt med foton vi har tagit på ljusinstallationerna, och sen skriva ut det! Men det ska inte göras nu, för nu blir det sängen. Får fortsätta med det imorgon!
Hoppas på att det blir bra! :)
 Bloggidéer?

Nu är det ju så att jag åker till Sydafrika nästa helg, och då kommer jag inte ha tillgång till att blogga på två veckor! Därför tänkte jag börja fixa lite tidsinställda nu, och jag behöver lite hjälp från er. Jag har lite idéer själv, men det är ändå två veckor så det är många inlägg som ska fixas. Minst 14.... men vill ju hålla igång uppdateringen!
Så kom gärna med lite idéer! Vad vill ni läsa om? Fototips, videos, lite outfits, fotografier...? Kommentera gärna! Tar bara några sekunder!
 
Before & after

 
Redigerat i Photoshop CS5 Extended Nivåer, kontrast, färgtoning, kurvorFå sin instagram feed i menyn

Fick en fråga på frågestunden om hur man lägger in sin instagram feed i sin menyspalt. Och det är inte så svårt egentligen, bara några få grejer man behöver göra:
 
 
1. Gå in på snapwidget.com och klicka på "get started" uppe till höger.
2. Sen är det bara att fylla i lite hur man vill att sin widget ska se ut. Längst upp skriver man sitt username på instagram, och sen fyller man i t.ex. om man vill ha som en grid eller en slideshow (jag har slideshow). Man kan också välja om man vill ha nån speciell bakgrundsfärg, hur många pixlar bilderna ska ha osv.
3. När du är klar kan du klicka på "preveiw" för och förhandsgranska sin widget så man får se hur den se ut. Om man är nöjd klickar man på "get code" och kopierar koden.
4. Sen går du in på din blogg under kugghjulet, design och sen redigera kodmallar.
5. Klistra in din widget där du vill ha den! :)
 
Om det är något du inte förstår är det bara att kommentera!Utläst

Nu äntligen har jag läst ut min bok, Breaking Dawn! Tog ett par månader, och nu är jag äntligen klar. Nästa vecka ska jag ha prov på boken, ska skriva en bokrecension på lektionen. Alltså på engelska :).
 
 Haha de charmar ju...

 
Tid 0.28♥
 Årets skolfoto 2012
Stickat

 
Här är alla mina stickade hösttröjor. Alltså mitt favoritplagg, speciellt nu på hösten!! Men favoriten av alla dom här fem är nog min mörkblå. Älskar färgen och den är så varm & go :).Wednesday

Nikon D3100 - Nikkor 18-55mm VRSvar från frågestunden #2

Vilken är din favorit blogg?
Tinkerbella.blogg.se
 
Skulle du kunna visa hur du gjorde så att du fick din instagram till bloggen?
Ja visst, det ska jag visa i ett inlägg :).

Hur länge har du fotograferat?
I knappt två år!

Har du några tips när de gäller höstfotografering, tips, knep?
Hm... det vanligaste man fotar på hösten är ju löven. Och det är ju såklart kul och fota de fina färgerna på löven, för det gör jag också. Men försök & vara lite "unik" och fota andra saker som är typsika för hösten också, så att du "står ut" lite. Har själv lite idéer på vad man kan fota men det håller jag för mig själv för tillfället.. ;).

Jag går också första året på medieprogrammet, fast i Uppsala. Trivs du på din skola?
Ja jag trivs jättebra! Jättenöjd med mitt val, hoppas du också är det :).

Alla gillar ju glass. Vilken är din favorit?
Cookie dough är favvon hos B&J's. Men utav de vanliga är det vanilj eller mint :).

Vilka länder har du varit utomlands till?
Jag har varit i Norge, Sverige, England, Tyskland, Island, Spanien, Kanarieöarna, Portugal, Egypten, Thailand, Turkiet & USA. Tror det var alla :).

Den roligaste resan du varit på?
Thailand eller New York :).

Om du vann en miljon kronor, vad skulle vara de första som kom upp i huvudet om vad du skulle göra för pengarna?
Jag skulle nog köpa det som står högst på min lista och sen spara resten för framtiden.

Favoritplagg?
Mina stickade tröjor.
 

Vart handlar du helst dina kläder?
Gina Tricot, Monki elelr h&m.

Hur stor säng har du?
Jag sover i en dubbelsäng, vet inte hur bred den är ^^.

Snyggaste hunken?
Harry OF COURSE haha
 

Varför valde du just blogg.se?
Det var faktiskt så att jag bloggade hos Devote innan, men bytte till Blogg.se ett år efter. Anledningen till att jag bytte var för att jag ville kunna koda och göra en snyggare blogg vilket är mer avancerat hos Blogg än hos Devote.

Haha, vad e du nöjdast med som du gjort på slöjden?
Haha jadu... det är nog en liten giraffe som jag har virkat ^^.

CocaCola eller PepsiMax?
Inget av det.

Hur många kuddar har du i sängen?
Två, ibland fler.

Hur många kusin har du?
Jag har nio kusiner.

Är de något ord som du säger ofta, som t.ex. jag säger dawm hela tiden..?
Haha ehm... vet inte riktigt... typ... shet, fan, oh my god osv! Hahah
 
Vad har du på dig?
Jag har på mig en stickad tröja och jeansleggings.
 

Vad är din tapet färg?
Hos mamma är väggarna vita och pappa är dom vita med två knallrosa fondväggar.

Har du färgat håret?
Nope och jag tänker aldrig göra det.

Går du i någon sport?
Nej, men jag har gått i ridning, slutade i våras.

Hur många sporter har du gått i?
Det blir väl...fyra stycken tror jag :).

Har du några syskon?
Yes, två stycken.

Hur gamla är dom?
19 och 20

Vad vill du bli?
No idea men fotograf skulle vara kul!

Hur vill du bo?
New York skulle jag vilja bo i ett år, men i framtiden när man har en egen familj och så, skulle jag vilja bo i en stor villa :).

Har du garderob eller byro?
Haha båda ;).

Använder du mest korta eller långa strumpor?
Långa.

När fyller du år?
22 November, så snart!

Har du en kamera?
Yes
 
Vart redigerar du dina bilder?
I Photoshop.

Är du konfirmerad/ska du konfirmera dig?
Nej jag är inte konfirmerad och jag ska inte konfirmera mig.
 Din bästa bild

 
Jag är med & tävlar hos pontusgranlund.blogg.se i DETTA inlägget om en valfri vara hos Kamda.se. Denna bilden har jag valt en annan gång hos en annan tävling då det var samma tema, "din bästa bild". Och detta är helt enkelt en av mina favoritbilder jag har tagit! :)
 
Jag skulle vilja vinna DENNA filterväskan hos Kamda.se :).Med & tävlar

 
Jag är med och tävlar hos linaphoto.blogg.se i DETTA inlägget. Jag vill vinna DESSA reflexskärmar hos www.johanpixels.se. Jag tävlar med bilden ovan, då temat är "din bästa höstbild" :).Bodypump

 
Precis varit på bodypump med Linnéa. Fy vad jobbigt det är, men det känns skönt efteråt haha. Nu har jag precis duschat och ska göra flätor i håret, vill ha lockigt håår. Egentligen har jag redan lockigt hår men jag vill ha det ännu lockigare ^^.
Sen ska jag ta & läsa min bok (snart klar med den nu!) och sen kolla på bonde söker fru! Missade det förra veckan så jag ska ta & kolla på det på min lilla Mac.
Ha en bra kväll!♥16 oktober 2012

Förlåt för dålig upddatering idag! Har inte riktigt haft några bloggidéer och jag har gjort lite annat. Har varit i skolan, hade media och nu har vi börjat med film som vi ska ha nu på måndagar & tisdagar, fem veckor fram. Rätt skoj men lite pinsamt haha, vi spela in en film idag i små grupper. Gick bra men lite pinsamt som sagt. Jag är inte dirket den som gillar att stå framför kameran och agera ;). Men det var en kort film och roligt är det ju att spela in filmer!
Hade sen historia & tyska. Fick reda på ett till betyg på ett historiaprov som jag är nöjd med!
 
Kan inte förstå att NÄSTA SÖNDAG sitter jag på planet på väg till SYDAFRIKAAAA!! OMG helt crazy...
 Stolt

Kom hem från skolan för en stund sen, haft en bra dag. Fick reda på mitt tyska prov jag gjorde förra veckan och jag är mer än nöjd med mitt betyg!!
Just nu sitter jag och kollar på Friends (längesen jag gjorde det!), och sen ska jag svara på några fler frågestund frågor. Måste säga att ni är grymma på & ställa frågor haha!
 Svar från frågestunden #1

Har du några husdjur?
Nope.

Vad gillar du att fotografera mest?
Hm.. asså det är så svårt, för jag gillar att fota det mesta! Men porträtt är väldigt kul, även naturen :).

Vad gillar du för musik?
Poprock.

Vad för kamera har du?
En Nikon D3100.

Vad för mobil har du?
Jag har en iPhone 4s.

Vad tycker du är svårast att fota?
Rörelse kan vara riktigt svårt. T.ex när någon eller ett djur kommer springande mot kameran kan vara väldigt svårt då det blir lätt att få fel fokus.

Vad gör dig glad?
Oj, många saker... fota, vara med äkta vänner men mest att inga nära&kära är sjuka :).

Vad gör dig ledsen?
När tråkiga saker händer (såklart?). Haha nemen, det finns mycket som gör mig ledsen. Om någon säger något taskigt så kan jag bli ledsen/arg!
 
Hur började ditt fotointresse?
Pappa hade/har en systemkamera som jag lånade en gång, bara för skojs skull. Och sen var jag fast vid den och fotade nonstopp. Ända sen dess har jag varit fotointresserad :).

Vad har du för kamerautrustning?
Jag har rätt mycket utrustning så jag får ta det i ett eget inlägg någon annan gång, annars blir detta inlägget för långt ;).
 

Var brukar du redigera dina bilder?
Jag har två olika Photoshop på mina två datorer. Adobe Photoshop 6.0 på min stationära och Photoshop CS5 Extended på min Mac :).

Vad fick dig att börja blogga?
Jag ville börja visa mina bilder på något sätt, och därför tänkte jag att en blogg skulle passa bra! Också roligt att ha som en dagbok som man sen kan gå tillbaka och kolla på vad man har gjort :).
 
Har du någon kille?
Nope. Eller jo, Harry såklart ;).

Gillar du sommar eller vinter mest?
Sommaaar.
 
Vad är din högsta dröm?
Så svår fråga... finns ju olika sorts drömmar men att bli fotograf kommer alltid vara en dröm och att ingen i min familj kommer bli sjuk.

Det bästa som någonsin hänt dig?
Att jag föddes. Haha nemen jag vet inte... svåra frågor ni ställer ;). Finns många bra saker som har hänt i mitt liv så jag kan inte välja ett ^^.

Favoritbok? varför?
Tycker att Katarina Von Bredow skriver väldigt bra böcker, bl.a. syskonkärlek hur kär får man bli :).

Finaste minnet?
Oh herregud. Helt omöjligt och svara på... våran familjeresa Thailand är ett bra minne :).

Bästa artisten? och bästa låten?
Nu tänker jag bort grupper alltså, eftersom du frågade artister. Så det får bli... Mika med Grace Kelly.

Drömresemål?
Sydafrika, vilket kommer blir uppfylld om knappt tre veckor!

Favoritfärg?
Rosaa.
 
 

Din egna b&j's smak?
Egna? Får jag bestämma en själv? Haha i så fall... vaniljglass med cookie dough + marshmellows och vitchoklad bitar i. Om inte det redan finns ^^.

En längtan?
Min resa till Sydafrika!
 
Favoritfilm?
Titanic är en stor favorit ;).

Till vilket land vill du mest av allt resa till?
Haha ännu en gång, Sydafrika!

Favoritlåt?
Just nu är det One more night med Maroon5. Men även Living on my own med Freddie Mercury är och alltid varit en favorit.

Favoritband?
Queen, One Direction & Maroon5.
 
Vad vill du verkligen göra innan du dör?
Hoppa fallskärm!

Justin Bieber / One direction?
ONE DIRECTION
 
Favorit resa?
Thailand

Favorit mat?
Måste säga att kyckling med ost & salami i är väldigt gott!

Favorit djur?
Hund.

Beskriv din klädstil med 3 ord.
Färgglatt, stickat & mysigt. Hehe
 Tävling - tema höst

 
Jag är med & tävlar hos byyemelie.blogg.se i DETTA inlägget om ett presentkort hos johanpixels.se. Temat är "din bästa höstbild" och då valde jag bilden ovan (600px).Söndag kväll

Nikon D3100 - Nikkor 55-200mm VR
 
Kom hem från gymmet för en stund sen, gick på yoga med Linnéa, väldigt avslappnande ;). Nu sitter jag bara och slappar, frågestunden avslutas förresten ikväll så ställ era sista frågor HÄR. Första svaren kommer upp imorgon :). Nu ska jag ta en chai latte♥
 
Gillar ni förresten mina nya ikoner jag har gjort till twitter, weheartit & instagram i menyspalten? :)Red & yellow leaves

Nikon D3100 - Nikkor 55-200mm VRAutumn

Nikon D3100 - Nikkor 55-200mm VRSova

Åh, känns skönt nu att bloggen är som vanligt. Som jag nämnde förut, fick jag såhäääääär mycket panik när hela kodmallen återställdes och alla mina koder försvann. Blev typ helt förstörd, sån himla panikkänsla man får alltså! Men nu har jag spenderat nästa hela dagen framför bloggen och fixat & grejet + kommenterat era bloggar också :). Även svarat på frågestunden och gjort några önskeinlägg som kommer i veckan. Så dagen har i princip spenderats med bloggen väldigt mycket! Imorgon har jag ännu inga planer. Dock har jag lite plugg som jag kan ta tag i kanske. Skriva på mitt Lights in Alingsås projekt, redigera några av dom bilderna. Ska även läsa min bok som snart är utläst nu!
Förresten, jag & pappa har planerat klart våran Sydafrika resa nu, längtar såhääääääääääär mycket!! Kommer bli en sååååå fantastisk resa. Haha.
 
Okej, nu ska jag ta och sova. Jag vet... det är lördag och jag lägger mig klockan 22.00. Men jag sov så lite inatt och jag är så trött, vill inte vara såhär trött nästa vecka i skolan så jag måste sova ut lite...
Hoppas ni haft en bra dag, min har varit sodär. Godnatt!Lördag kväll

 
Snart blir det hamburgare, gott! Sitter & svarar på frågorna från frågestunden. Har bestämt att den avslutas imorgon kväll, så fortsätt ställ frågor HÄR. Kom ihåg att den som ställer flest frågor vinner en länkning! Första svaren kommer upp på måndag. Ha en fin lördagskväll♥Före & efter

 
Redigerat i Photoshop CS5 Extended Nivåer, kurvor, mörkblå toning & kontrast.Nästan klar

Random bild, älska lockigt håååår
 
Äntligen klar med kodningen. Bara några småsaker kvar. Herregud vilken panik jag fick alltså... Så att det aldrig ska hända igen har jag nu gjort en back up och sparat mina kodmallar i ett pages dokument. Så är det bara att kopiera & klistra in koderna om allt försvinner igen. Rekommenderar det till er också, ni vill inte vara med om detta själva... just sayin ;).
 
Nu går vi ner till cafét där Carolina, min syster jobbar. Tar en liten fika, tycker jag att jag är värd efter att ha tränat tre dagar i rad haha! Nemen jag brukar inte träna mer än två ggr i veckan, så nu har jag sträckt mig i låret... ska gå på yoga imorgon med Linnéa, kanske blir bättre då för det gör verkligen ont..Drop

Nikon D3100 - Nikkor 18-55mm VRFörbannad

FAN säger jag bara. Att jag råkade klicka på EN liten knapp när jag höll på med lite kodning med bloggen, ledde till att ALLA min koder försvann... blir så SJUKT arg och ledsen! När man har suttit och kodat bloggen i flera dagar och nu återställs ALLTING. Låter säkert inte så jobbigt men det är det VERKLIGEN. Efter allt jobb så händer detta. Därför ser bloggen ut som skit just nu. Ska försöka fixa den under dagen, när jag ändå inte ska göra något...Godmorgon

 
Hade en trevlig kväll igår med vänner, käkade thaimat, kollade på film och myste :). Inte ofta man hittar en dag när alla kan nu för tiden så det var kul att alla kunde nu!
 
Idag händer inte mycket, inte så fint väder heller. Ska ta & läsa min bok och sen kan man ju börja svara på era frågor från frågestunden (fast inte publcera dom än). Ni har varit grymma på att ställa frågor förresten, tack! Fortsätt och ställ frågor HÄR. Vet inte riktigt när den avslutas, någon gång i veckan kanske!
 
Ha en bra lördag! Kommer upp lite höstbilder under dagen :).Green

Nkon D3100 - Nikkor 18-55mm VRLång dag

 
Hej på er! Dagen är busy idag så jag kommer inte kunna blogga så mycket. Var på gymmet med Linnéa förut (började kvart i tolv idag) och sen gick vi till skolan. Går till 15.00 idag och sen går jag hem till pappa och hämtar upp lite grejer och efter det går jag bort till mamma där det blir filmkväll med vänner! Kommer bli skoooj. Som sagt, kommer inte ha tid till och blogga mer idag (har dock lagt in ett inställt), så vi hörs imorgon (om jag inte får för mig att mobilblogga). Ha en braaa fredag!♥Frågestund

Nu tänkte jag köra för första gången, en frågestund! Fråga allt du kommer på, och den som ställer flest frågor vinner en länkning! :)
 
 
Avslutas när jag fått tillräckligt med frågor :).Autumn colours

Nikon D3100 - Nikkor 18-55mm VR11 Oktober 2012

Nikon D3100 - Nikkor 18-55mm VR
 
Halloj! Har precis kommit hem från skolan/gymmet. Gymmade med Linnéa på idrotten, så nu ska jag ta & duscha och sen träffa Malin på stan och fika & kolla lite! :) Ha en fortsatt bra dag♥Besöksrekord

Ni är grymma! Fick besöksrekord idag och ni äger på att kommentera också, tuuuusentack!
 

NU
vet ni.... nu har jag sett klart alla GA avsnitt. Jag är ikapp och nu kan jag börja kolla på tv varje onsdag. Haha rätt skönt men kommer bli jobbigt att bara se ett avsnitt per vecka när jag nu vanligtvis har sett typ 100 per vecka...
 
Imorgon är det skola igen och det kommer bli en go dag! På idrotten ska man nämligen gå och gymma! Så om man är medlem på något gym ska man dit och gymma på lektionen, så jag & Linnéa går till hälso :). Blir skoj! Fast jag kommer nog inte kunna göra så mycket för vi gick på ett skithårt pass idag (jag, Carolina & Linnéa) så jag förväntar mig mycket träningsverk imorgon....
Efter skolan ska jag träffa Malin och möjligtvis småkusinerna på stan och ha mysigt! 
 
Hoppas ni haft en bra dag, nu blir det sängen!
 Mysig höstkväll

Nikon D3100 - Nikkor 18-55mm VR
 
Har precis kommit tillbaka från en härlig höstkvälls promenad. Gick och tog en fika också, varmchoklad med mint smak♥Liten video

 
Här är en liten video jag satt ihop förut från igår kväll. Kom på att jag filmade lite, inte jätteintressanta filmer men något är det i alla fall!Nytt i menyn

 
Har lagt till lite nya grejer i min menyspalt nu som ni kanske har märkt! En länk till min weheartit ovanför "kategorier" och sen längst ner under "arkiv" ser ni min Instagram feed! Så när jag har uppdaterat min instagram, kommer det synas där i den lilla widgeten. Ni kan klicka på bilderna och kolla på min instagram också :). Även rubirken som jag har gjort där, där det står "instagram" ovan bilderna är länkad till min instagram. Nu har ni full koll! Haha.Sims 3 seasons

 
Haha ja jag är ett sims fan! Och detta står på födelsedagslistan! :DBlå, orange & rosa

Nikon D3100 - Nikkor 18-55mm VR 1/1''Ledig

Nikon D3100 - Nikkor 55-200mm VR redigerad i Photoshop CS5
 
Idag är jag ledig, skönt! Beror på att lärararna har konferrans. Så idag ska jag till gymmet vid tolv med Carolina och möjligtvis Linnéa och gå på bodypump. Sen har jag ju chansen idag att se klart GA haha, vill verkligen vara ikapp nu! Så det kommer jag väl göra, och så är det väldigt fint väder idag så jag kanske går ut och tar lite kort :). Ha en bra dag!♥Mysig kväll

Nikon D3100 - Nikkor 18-55mm VR 1/1.3
 
Haft en riktigt mysig och rolig kväll med Anique och Linnéa! Skrattat mycket och tagit mycket fina kort på lighsten :). Var ute i nästan tre timmar haha, så vi tog tid på oss kan man säga! När vi var klara gick vi hem till mig med fika och drack Chailatte, gott efter att ha frusit länge! Blev rätt nöjd med bilderna, och de blev mycket bättre än de jag tog första kvällen eftersom jag hade med mig stativ denna gången. Det kommer bilder, så ni får se!Instagram

Följ mig gärna på Instagram, heter josephineinarsson där. Laddar upp bilder via min iPhone 4s. Följer du mig, följer jag tillbaka! :)
Nöjd

Älskar drömfångare, såå fina :).
 
Kom hem för en stund sen, tyska provet gick bra! Är nöjd. Nu blir det lite slapp och sen ut ikväll och fota Lights i Alingsås med mina friends :).Tyska prov

Nikon D3100 - Nikkor 55-200mm VR
 
Sitter i skolan och ska snart ha tyska prov, sen slutar vi! Har ganska lätt för tyska så jag hoppas att det kommer gå bra :). Efter skolan händer inte så mycket, förutom att jag ska gå Lights slingan med två kompisar, Anique & Linnéa och fota till vårat Lights i Alingsås projekt.
Nu måste jag gå, wish me luck...Bright red

Nikon D3100 - Nikkor 55-200mm VRTävling hos fotogeniquee

 
Jag är med och tävlar hos Fotogeniquee.blogg.se(länk) hos DETTA inlägget om ett presentkort hos kamda.se! www.sheinside.com. Temat är "min bästa bild" och det var riktigt svårt och välja då jag har tagit många bilder som jag är nöjd med. Men det slutade med att jag valde bilden ovan för det är en av mina favoritbilder! :)
Jag skulle vilja vinna DENNA produkt hos kamda.se.Lemon yellow

Nikon D3100 - Nikkor 18-55mm VRHösten

Nikon D3100 - Nikkor 55-200mm VR

Hösten kan kännas ganska deprimerande när sommarn är slut tycker jag. Men egentligen så är den inte så dålig (enligt mig)! Massa fina höstfärger på träden, jättefin årstid och fota, finaste solnedgångarna på året, roliga (rätt dåliga) underhållande program börjar på tv, man kan ta på sig härliga, goa & varma höstkläder (bl.a. min gooooa tjocka halsduk som jag älskar!) men det bästa av allt: jag fyller år!Colours

Nikon D3100 - Nikkor 55-200mm VRSpinning

Nikon D3100 - Brännvidd 55mm VR

Har precis duschat efter ett svettigt pass av spinning, älskar känslan efter man har varit på gymmet! Nu ska jag ta och äta och sen sätta på ett till avsnitt av GA. Har bara 16 avsnitt kvar tills jag är ikapp! Säsong 9 har börjat visas nu på tv och jag är snart klar med säsong 8 :).
 
Hoppas ni haft en bra vecka, så hörs vi!7/10 2012

Nikon D3100 - Nikkor 55-200mm VR
 
Slappsöndag idag = Grey's Anatomy, blogga, plugga, läsa, slappa.Dreamcatcher

Nikon D3100 - Nikkor 55-200mm VRApples

Nikon D3100 - Nikkor 18-55mm VRFin kväll

Från förra veckan
 
Gick precis Lights in Alingsås med mamma, var en sån fin kväll. Har fått en uppgift i svenskan att skriva en uppsats/rapport om Lights in Alingsås + skriva om alla stationer. Så våran lärare sa att vi skulle ta med ett block ut och anteckna alla stationer, så ikväll gjorde jag det! Detta ingår även i median då vi ska fota alla ljussättningar och bli betygsatta på det också. Egentligen har jag redan fotat alla stationer men det var lite fort och slarvigt, så någon kväll ska jag ut och ta riktigt bra bilder med stativet!Från min iPhone 4s
Staket

Nikon D3100 - Nikkor 55-200mm VR
 
Till er som har följt mig ända sen förra Oktober, kommer ni ihåg när jag tog en likadan sån här bild ovan, och den kom med i tidningen? Det var lite roligt .. ;)Inte bra...

Nikon D3100 - Nikkor 55-200mm VR
 
Har precis varit ute på en promenad med min älskade mamma. fint höstväder det är idag! Hann ta två fina bilder förut (de ovan) innan kameran dog... trött man blir. Hatar att gå promenader och se massa oppurtunitys, så kan man inte fota haha.InDesign

 
Detta programmet fick vi testa på för första gången i tordags på medialektionen. Nämligen InDesign, där man gör tidningar/artiklar kan man säga! Var lite krångligt först men till slut fick man till det och det var rätt skoj och göra. Så nästa lektion kommer vi få vara journalister och göra egna tidningar, låter väl spännande ;).Höstigt

Nikon D3100 - Nikkor 18-55mm VR
 
Åh vad det är fint väder idag, snacka om att man ska ut och ta vara på det nu, när det inte regnar! Ska gå till stan strax med mamma och kolla på lite grejer som jag önskar mig (fyller år om drygt en månad!), sen ta en promenad efter det. Kameran hänger på ofc!Hörlurar

 
Jag är med & tävlar om ett par snygga hörlurar hos aamandanathalie.blogg.se och g-ear.se!Färger

 
Jag är med & tävlar om ett kamerafilter hos amandaperssons.se med bilden ovan! Temat är färger och därför valde jag bilden ovan för att jag tycker att bilden visar mycket starka & fina höstiga färger :). DETTA filter skulle jag vilja vinna hos kamda.se.Red

Nikon D3100 - Nikkor 55-200mm VRProv

Bild från veckan
 
Kom precis hem från skolan, vart en kort dag idag. Hade matteprov sista lektionen (alldeles nyss), gick väl sodär... inte så nöjd kan man säga. Matte är verkligen inte mitt starka ämne och det blir jobbigt om det blir svårt nu på gymnaiset.. tur man att man bara behöver läsa en mattekurs i alla fall (på min linje).
 
Nu ska jag ta och slappa och bara njuta utav att alla fyra prov jag har gjort denna veckan är avklarade. Sen blir det mys framför tvn när X factor börjar!Kanelbullensdag

Åt faktiskt en kanelbulle idag i skolan då en klass bjöd på det. Måste man ju käka när det är dens dag idag!

Imorgon väntas fredag och en skön, slapp dag i skolan :).
Höstkväll

Nikon D3100 - Nikkor 18-55mm VR
 
Satt inne och plugga/kolla på GA (Grey's Anatomy) förut, och såg hur fint höstväder det var. Så jag beslöt mig för och dra på mig mina brittiska converse & gå på en liten fotorunda innan det blev mörkt. Inte ofta det är sånna här fina höstkvällar, oftast bara regn... Men nu har jag i alla fall lite foton på lager!
 
Sitter nu och kollar på One Direction konsert, Up all night på MTV. Sen blir det lite plugg, läsa min bok och kolla på ett avsnitt av GA!Löv

Nikon D3100 - Nikkor 55-200mm VRRambo

Nikon D3100 - Nikkor 55-200mm VR 1/640Starka färger

Nikon D3100 - Nikkor 55-200mm VRFrizzy

Nikon D3100 - Nikkor 18-55mm VR
 
Sov i flätor igår kväll, och imorse vaknade jag med såhääääär stort hår haha! Mitt hår fluffar verkligen lätt till sig och blir superstort, även om det är jättetunt. Så jag satte upp det i en tofs, men nu har det lagt sig lite hehe ;).Carolina

Nikon D3100 - Nikkor 55-200mm VRBright colours

Nikon D3100 - Nikkor 55-200mm VRDe sista

Nikon D50Lights

 
 
Nikon D3100 - Nikkor 18-55mm VR ISO 400 (1/20, 1/10)
 
Sista bildena från i lördags när vi gick rundan. Går säkert ut någon mer gång och fotar the lights så det kanske kommer mer bilder!Helt nytt

 
 
Nu ser det heelt annorlunda ut på bloggen! Kände för en förändring, kanske passar bra när det nu är ny månad, ny säsong liksom. Allt är väl inte helt färdigt, utan headern ska väl inte riktigt se ut så och bilden/bilderna i menyn ska ändras också till bilder som är tagna nyligen hade jag tänkt. Ska nog ändra stilen på "kommentarer, datum" och det också.
Visst blir detta bra? :D Kom gärna med tips om ni har det!Ny design

Håller på & koda en ny design, därför ser det lite annorlunda ut just nu. Kommer ingen "riktig" bloggning igen tills jag har kodat klart, säger till när jag är klar! Har mycket i skolan nu också så vi får se när jag blir klar :).Bright blue


 
Nikon D3100 - Nikkor 18-55mm VR ISO 400 1/5
 
Från lights in Alingsås.
 Hello October

Bilder från weheartitYeeh
Photoshop CS5

Idag installerade vi photoshop på våra datorer! Skönt och äntligen ha det nu efter snart två månader! Så nu har jag photoshop i tre år och sen när jag slutar gymnasiet vet jag inte om jag får ha kvar det, får la se :).
 
 
Nice, nu får ni se min bakgrundsbild också ;). En bild på Harry, surprise surprise..Göllig

Nikon D50    Kontakta mig
    josephine@photojosephine.com